Klassieke homeopathie

KUNNEN MEERDERE THERAPIEEN TEGELIJK?

In principe is het zo dat als er meerdere therapieën tegelijk aangewend worden, niet meer bepaald kan worden welke therapie wát doet.
Het homeopathische middel werkt op het hele organisme en het moet duidelijk zijn wat het middel gedaan heeft om verder te kunnen voorschrijven. Zeker bij min of meer chronische klachten is dat erg belangrijk!

Maar als het middel bewezen heeft goed te werken en er ontstaat een behoefte aan b.v. coaching om 'bovenkomende' emotionele klachten te verwerken, dan gaat dat vaak prima.

Er zijn dus wel mogelijkheden om sneller door een genezingsproces te komen met een therapie die op dat moment passend is!
Dat kan uiteraard ook homeopathie zijn.

Het is dus belangrijk om te overleggen en niet zonder meer van alles naast elkaar te proberen. Dat is gedoemd te mislukken en daar is niemand mee gebaat!


Er zijn reguliere medicijnen die niet zomaar gestopt kunnen worden. En nogal wat cliënten zullen die medicatie waarschijnlijk moeten blijven slikken.
In zulke gevallen is toch homeopathie mogelijk, hoewel, afhankelijk van het soort medicatie, de prognose minder goed kan zijn.
Het is dus belangrijk dat er contact blijft met de voorschrijvende arts zodat aanpassingen van de sterkte en dosis op tijd zijn.

In geval van diabetes bv kunnen tijdens de klassiek homeopathische behandeling de bloedglucosewaarden gaan veranderen. De betreffende cliënt zal op moeten letten en regelmatig meten, zodat er niet teveel of te weinig gespoten of geslikt gaat worden.
Vaak zie je tijdens de behandeling dat diabetes verbetert en in sommige gevallen is zelfs medicatie niet meer nodig omdat de algemene gezondheid vooruit gaat en het organisme het euvel zelf weer op kan lossen.